Website teksten laten schrijven

De content op je website is van groot belang. Goede teksten informeren, boeien, inspireren, motiveren, geven antwoord, zijn meeslepend, kunnen je in vervoering brengen. Maar wist je dat een goede website tekst meer is dan dat. Een website tekst die geoptimaliseerd is voor Google, vergroot jouw online vindbaarheid en zorgt voor meer potentiële klanten op jouw website.

website teksten laten schrijven
website teksten laten schrijven

Je wilt webteksten laten schrijven. De eerste stap heb je al genomen. Je hebt je favoriete zoekmachine geopend en waarschijnlijk iets ingevuld als als ‘website teksten laten schrijven’ of ‘webteksten laten schrijven. En toen kwam je op deze pagina terecht. Toeval? Nee, zeker niet. Dat komt doordat deze tekst geoptimaliseerd is om in Google gevonden te worden op de zoektermen die jij zojuist hebt gebruikt. Het is een SEO-tekst: een Search Engine Optimized tekst.

The best place to hide a dead body?
The second page of Google.

Wat is SEO?

Waarschijnlijk heb je de term SEO wel eens gehoord of voorbij zien komen. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we het ook wel zoekmachine optimalisatie. Met SEO bedoelen we het toepassen van technieken om een website zo hoog mogelijk in Google te krijgen. En hoe hoger jouw website in Google staat, hoe meer mensen jouw website weten te vinden.

Verschil gewone tekst en SEO-tekst

Wil je een tekst om je website te vullen, een beetje zoals bij een brochure? Of wil je een tekst die ervoor zorgt dat potentiële klanten jouw website kunnen vinden? Want dat is namelijk het verschil tussen een gewone tekst en een SEO-tekst. Waar het grootste verschil inzit? In het gebruik van zoekwoorden. Al voordat we beginnen met schrijven, kijken we wat mensen zoeken in Google rond jouw product of dienst. Wat typen ze letterlijk in in de zoekmachine en hoe kunnen we daar slim op inspelen?

Website teksten van SEO made simple

Bij SEO made simple vinden we dat teksten op een website altijd zoekmachine geoptimaliseerd horen te zijn. Website teksten van SEO made simple zijn:

Zoekmachine geoptimaliseerd

Jouw website is meer dan een online visitekaartje. Goede webteksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines en zorgen voor verkeer naar je website.

Lekker leesbaar

Want we schrijven niet alleen een tekst om goed gevonden te worden in Google; jouw bezoeker moet er ook nog eens een goed gevoel aan overhouden.

Gericht op conversie

Meer verkeer naar je website is natuurlijk leuk, maar je wilt ook dat bezoekers uiteindelijk klant worden. Dat doen we door conversie optimalisatie toe te passen.

Hoe werkt het laten schrijven van website teksten?

Wil je website teksten laten schrijven? We helpen je graag. Daarbij doorlopen we de volgende stappen om tot een zoekmachine geoptimaliseerde tekst te komen:

1. Onderwerp en zoekwoorden bepalen

Allereerst moet er een onderwerp worden gekozen. Als opdrachtgever heb je waarschijnlijk al wel een idee waar een tekst over moet gaan. Tijdens het zoekwoordenonderzoek gaan we op zoek naar de keywords waar jouw tekst het beste op gaat scoren. Het doel is namelijk gevonden worden in Google.

Hiervoor maken we gebruik van premium SEO-tools, zoals SEMRUSH, Ahrefs en SurferSEO. We bepalen de juiste SEO-strategie voor jouw tekst. Afhankelijk van de concurrentie, zoekvolume en zoekintentie kiezen we de zoekwoorden waarmee jouw website het best kan scoren in de zoekmachine.

2. Concurrentie analyse

De volgende stap is een analyse van de concurrentie op de gekozen zoekterm. Dat is namelijk wat Google continu doet. Google vergelijkt verschillende websites en website teksten met elkaar om te bepalen welke het beste aansluit bij wat mensen hebben ingetypt in de zoekmachine. We kijken wat de concurrenten schrijven en zorgen ervoor dat jouw website tekst beter wordt dan die van de concurrentie.

3. Tekst schrijven

Nu kunnen we de website teksten schrijven. Het doel is om teksten te schrijven die:

 • fijn lezen
 • de zoekvraag van de lezers beantwoordt
 • de goede ‘tone of voice’ hebben; het taalgebruik past bij het publiek dat je wilt bereiken.
 • de juiste zoekwoorden op de goede plaats hebben staan.

Een groot voordeel van het laten schrijven van webteksten, is dat wij speciale software gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw tekst 100% SEO proof is.

4. Afstemming

Is de concepttekst klaar? Dan vragen we je om hem te controleren. De tekst is door ons al geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar wellicht zijn er dingen die je mist of juist nog toe wil voegen.

We horen het natuurlijk graag.

5. Plaatsen maar!

Je website tekst is klaar, plaatsen maar? Heel even wachten nog…afbeeldingen zijn ook heel belangrijk. Door het gebruik van onze software weten wij hoeveel afbeeldingen je ongeveer in je tekst moet plaatsen om nog hoger te scoren. Heb jij een aantal relevante afbeeldingen die in de tekst mogen, helemaal goed. Moeten wij dit nog even voor je doen, geen enkel probleem.

Ben je tevreden met de tekst en afbeeldingen? Dan kan alles op de website gezet worden. We kunnen dit voor je doen of we zorgen voor duidelijke instructies voor de webredacteur of websitebouwer, zodat ook de metadescription, het focus keyword, title tag en alt-teksten goed op jouw website komen te staan.

Belang van geoptimaliseerde webteksten

Geoptimaliseerde teksten zijn een van de manieren om meer verkeer naar je website te krijgen. Je kunt natuurlijk ook meer verkeer krijgen door te adverteren in Google of bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Het nadeel van adverteren is natuurlijk dat je, elke keer als een potentiële klant op je advertentie klikt, moet betalen. Door het gebruik van slim geplaatste zoekwoorden krijgt een geoptimaliseerde website meer organisch zoekverkeer. En organisch zoekverkeer is gratis.

Doel van een goede website tekst

Webteksten worden met een bepaald doel voor ogen geschreven. Dit kan zijn:

 • informatie verzamelen
 • iets kopen
 • producten vergelijken
 • iets regelen

Wat het doel ook is, relevante webteksten zorgen ervoor dat mensen jouw content en daarmee jouw website weten te vinden.

Waarom website teksten laten schrijven door SEO made simple?

SEO made simple is een kleinschalig SEO bureau, waar jij als klant nog echt koning bent. We vinden persoonlijk contact belangrijk en kunnen snel schakelen.

✅  Meer dan 10 jaar SEO ervaring bij grote en kleine bedrijven.

✅ We schrijven nieuwe SEO-teksten én optimaliseren bestaande webteksten.

✅ Resultaatgedreven: we kijken niet alleen naar zoekmachine optimalisatie, maar ook naar conversie optimalisatie (want meer bezoekers is leuk, maar je wilt ook dat die bezoekers uiteindelijk klant worden).

✅ We schrijven alle soorten SEO-teksten (zoals landingspagina’s, blogs, productpagina’s en categoriepagina’s).

‘SEO is simpel. Je zorgt er gewoon voor dat mensen die online zoeken jou kunnen vinden. Een betere online strategie is er niet.’

Jessica Kalisvaart, eigenaar SEO made simple

Gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten

Naast ons brede aanbod aan SEO diensten zijn wij gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten. Wil jij geen wollige teksten meer, maar professionele SEO teksten laten schrijven. Met behulp van onze ervaring en speciale software staan we voor je klaar. SEO made simple is er voor jou!

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Wij staan voor je klaar om je jouw website vindbaarder te maken in Google. Je kunt door ons je website teksten laten schrijven, wij kunnen snel schakelen en ook andere aspecten van je website aanpakken en optimaliseren voor de grootste zoekmachines.

Middels ‘straight-to-the-point contact’ of toch liever via een uitgebreide briefing waarin we uitleggen welke stappen we nemen. Wij zijn er voor je.

Dus, heb je teksten nodig? Neem contact met en ons op, vertel ons je verhaal en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen over webteksten laten schrijven

SEO teksten zijn cruciaal om goed gevonden te worden in Google. Nu is het schrijven van SEO teksten schrijven geen rocket science. In principe kan iedereen het leren. Maar het kost wel tijd. En om goed te kunnen ranken in zoekmachines is consistentie belangrijk. Kun jij consistent aan de slag met SEO? Of is het een taakje op jouw lange lijst van verantwoordelijkheden?

Als je niet consequent aan de slag kunt met SEO, dan is het slim om het (deels) uit te besteden. Het laten schrijven van de teksten is dan misschien een goede stap.

Bovendien werken we als SEO bureau met geweldige SEO-tools als SEMRUSH, Ahrefs en SurferSEO. Deze tools zorgen voor ervoor dat we heel efficient zoekwoordenonderzoek kunnen doen en SEO-teksten kunnen schrijven. Deze tools kosten alleen wel honderden euro’s per maand. Als je zelf aan de slag gaat met SEO, is het vaak lastig om die kosten te verantwoorden.

Een SEO tekstschrijver rekent afhankelijk van ervaring gemiddeld tussen € 50,- en € 150,- per uur exclusief btw. Bij SEO made simple rekenen we met een marktcomform uurtarief van € 80,- per uur exclusief btw.

We hebben 10+ jaar ervaring met het schrijven van webteksten. Bovendien werken we met tooling die ons helpt om in korte tijd goede teksten en unieke content te maken voor jouw website. Zo garanderen we een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding.

Hoe lang een tekstschrijver met een tekst bezig is, is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

 • hoe ingewikkeld het onderwerp is
 • de benodigde lengte van een tekst
 • het voorwerk dat als is gedaan(zoals, een SEO strategie, onderzoek naar zoekwoorden of bestaande teksten om mee te werken)

Wil je meer weten over onze tarieven voor een SEO tekstschrijver? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang webteksten moeten zijn is afhankelijk van de teksten van je concurrenten. Een goede richtlijn voor de lengte is: minimaal zo lang als de tekst van jouw grootste concurrenten. 

Hebben je 10 grootste concurrenten in Google SEO-teksten met gemiddeld 400 woorden? Dan schrijven wij een tekst van minimaal 400 woorden. Hebben zij gemiddeld 4000 woorden? Dan schrijven wij een tekst van minimaal 4000 woorden.


Sommige SEO-tekstschrijvers rekenen vaste prijzen rekenen voor SEO-teksten van een x-aantal woorden. Het is belangrijk dat je je realiseert dat niet jouw budget voor een tekst daarin leidend moet zijn, maar ‘Wat is er nodig om hoog in Google te komen?’ Een tekst die hoog staat in Google, zorgt voor relevant verkeer naar jouw website. De investering betaalt zichzelf vanzelf terug. Een tekst die binnen budget bleef, maar die niet rankt, kost uiteindelijk alleen maar geld.

Ja, zeker weten. We hebben zelfs een handig stappenplan SEO tekst schrijven om je te helpen. Toch hulp nodig? Dan weet je ons te vinden. 

GRATIS SEO SCAN

Wil je online groeien en ben je benieuwd hoe SEO daarbij kan helpen? 
Vraag gratis en vrijblijvend een SEO Scan aan.  

✅  Analyse van de huidige techniek, content en autoriteit

✅  Concurrentie-onderzoek

✅  Concrete verbeterpunten

✅  Bellen, mailen of videobellen om de bevindingen te bespreken

Eens sparren over SEO?

Plan vrijblijvend een afspraak in!