VOOR ALS JE SIMPELWEG SEO-TEKSTEN NODIG HEBT!

SEO TEKSTSCHRIJVER

Je bent op zoek naar een SEO tekstschrijver. Geweldig, bij deze krijg je alvast een virtuele high five. Want een goede SEO tekstschrijver schrijft teksten die ervoor zorgen dat je website hoger in de Google zoekresultaten komt. En dat zorgt weer voor meer online verkeer en dus meer potentiële klanten.

✅ Schrijft nieuwe teksten en optimaliseert bestaande teksten

✅ Resultaatgericht: kijkt ook naar conversie optimalisatie

✅ Voor alle soorten SEO-teksten, van productpagina tot blog

✅ 10+ jaar ervaring bij grote en kleine bedrijven

Wat is een SEO tekstschrijver of SEO copywriter?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Deze tak van online marketing richt zich op het zo goed mogelijk laten scoren van websites in Google (en andere online zoekmachines). SEO schrijvers schrijven teksten waar Google én je bezoekers blij van worden.

Hoe? Onder andere door:

  • de juiste zoekwoorden te selecteren
  • die zoekwoorden op specifieke plekken op een pagina terug te laten komen
  • een prettig leesbare tekst te schrijven met een goede opbouw en structuur 
  • relevante interne en externe links toe te voegen
  • van onleesbare teksten leesbare teksten te maken
  • logische vervolgstappen toe te voegen voor jouw potentiële klanten. 

Wist je dat als je stijgt van positie 2 in Google naar positie 1,
dit je gemiddeld 74,5% meer bezoekers oplevert.

Zo werkt zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een goede seo schrijver schrijft dus teksten voor zoekmachines én bezoekers van je website. Maar er zijn nog meer factoren die bepalen hoe goed jouw website het doet in Google. Zoekmachines bepalen de ranking van jouw website namelijk op basis van drie pijlers.

SEO Techniek

Google bepaalt op basis van de techniek of een website gebruiksvriendelijk en dus relevant is. Binnen de pijler SEO techniek kijkt Google naar veel factoren, waaronder: 

Laadt de website snel? Werkt hij ook goed op mobiele telefoons en tablets? Klopt de interne structuur? Is er een sitemap? Is de website veilig?

Zonder goede techniek is hoog ranken in Google lastig, zo niet onmogelijk.

SEO Autoriteit

De autoriteit is een belangrijke factor voor je positie in zoekmachines. Hierbij beoordeelt Google je betrouwbaarheid en kennis over een onderwerp.

Hoe word je als een autoriteit gezien? Google kijkt hiervoor onder andere naar hoeveel andere websites verwijzen naar jouw website. Dit worden backlinks genoemd. Ook telt mee of je al meer relevante artikelen hebt geschreven over het onderwerp.

Hoe hoger je autoriteit is, hoe meer Google jouw website ziet als een expert op het gebied van een bepaald onderwerp. Met een hogere autoriteit zullen je teksten sneller ranken.

SEO Content

Met content bedoelen we de inhoud van de pagina’s op een website. Dit is grotendeels het domein van een SEO tekstschrijver. Die zorgt voor een SEO tekst die inspeelt op het zoekgedrag van bezoekers. Dit doet een SEO copywriter door de juiste zoekwoorden te gebruiken. Ook zorgt een SEO schrijver voor de juiste structuur van de tekst en afbeeldingen en interne en externe links. 

Wat doet een SEO tekstschrijver niet?

Een SEO tekstschrijver richt zijn aandacht dus alleen op het schrijven van een optimale SEO tekst. Wil je hoger scoren in Google dan is het belangrijk om naar alle pijlers van SEO te kijken.

Een SEO tekstschrijver inhuren is dus vooral handig voor organisaties en bedrijven die binnen het marketingteam al bezig zijn met techniek en autoriteit. Dan is SEO-teksten laten schrijven een mooie aanvulling. Is dit bij jou niet het geval? Dan zijn onze alles-in-een SEO pakketten wellicht interessant voor je. 

seo tekstschrijver inhuren

Voordelen van een SEO tekstschrijver van SEO made simple:

✅ Schrijft nieuwe SEO-teksten én optimaliseert bestaande teksten

✅ Resultaatgedreven: kijkt niet alleen naar zoekmachine optimalisatie, maar ook naar conversie optimalisatie (want meer bezoekers is leuk, maar je wilt ook dat die bezoekers uiteindelijk klant worden)

✅ Schrijft alle soorten SEO-teksten (zoals landingspagina’s, blogs, productpagina’s en categoriepagina’s)

✅  Ervaren SEO tekstschrijver met 10+ jaar ervaring bij grote en kleine bedrijven

SEO teksten laten schrijven? Zo gaan we aan de slag

Neem contact met ons op via ons Contactformulier.  We plannen dan op korte termijn een kennismaking in. Tijdens dit gesprek bespreken we onder andere jouw wensen, doelen, website, huisstijl en verwachtingen. 

We analyseren de relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf met een zoekwoordenonderzoek. Ook analyseren we de concurrentie. Op basis daarvan bepalen we de juiste strategie.

We gaan aan de slag en maken voor jou de perfecte SEO tekst. Hierbij maken we gebruik van verschillende SEO tools die ons helpen om efficiënt en snel te werken.

Je ontvangt een concepttekst ter afstemming. Eventuele wijzigingen voeren we door. 

Ben je helemaal blij met de tekst? Dan is hij klaar om geplaatst te worden. Dit kun je we, als je wilt, voor je doen. 

Veelgestelde vragen over een SEO tekstschrijver

SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel optimalisaties voor online zoekmachines. Google is verreweg de belangrijkste zoekmachine met 92% marktaandeel. Op smartphones is dit percentage zelfs nog hoger. Daarom focust zoekmachine optimalisatie zich vooral op Google. 

Het doel is simpelweg om een website zo hoog mogelijk in de Google-zoekresultaten te krijgen, zodat potentiële klanten hem gemakkelijk kunnen vinden. 

Fun fact: 90% van alle webpagina’s op het internet krijgt geen organisch verkeer vanuit Google. Erg zonde. Jij wilt natuurlijk bij die 10% horen waar Google al het zoekverkeer naartoe stuurt. We helpen je daar graag bij!

SEO teksten schrijven is geen rocket science. In principe kan iedereen het leren. Maar het kost wel tijd. En om goed te kunnen ranken in zoekmachines is consistentie belangrijk.

Ontbreekt het in jouw bedrijf of organisatie aan de juiste mensen om consistentie aan je vindbaarheid te werken? Bij SEO made simple maken we het jou zo makkelijk mogelijk door simpelweg snel supergoede seo-teksten voor jou te schrijven. 

Een SEO tekstschrijver rekent afhankelijk van ervaring gemiddeld tussen € 50,- en € 150,- per uur exclusief btw. Bij SEO made simple rekenen we met een marktcomform uurtarief van € 80,- per uur exclusief btw.

We hebben 10+ jaar ervaring met het schrijven van webteksten. Bovendien werken we met tooling die ons helpt om in korte tijd goede teksten en unieke content te maken voor jouw website. Zo garanderen we een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding.

Hoe lang een tekstschrijver met een tekst bezig is, is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

  • hoe ingewikkeld het onderwerp is
  • de benodigde lengte van een tekst
  • het voorwerk dat als is gedaan(zoals, een SEO strategie, onderzoek naar zoekwoorden of bestaande teksten om mee te werken)

Wil je meer weten over onze tarieven voor een SEO tekstschrijver? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op via het contactformulier. Dan plannen we op korte termijn een kennismaking in om de wensen door te spreken. Van daaruit gaat onze SEO tekstschrijver zo snel mogelijk aan de slag met jouw vindbaarheid.

Ja, zeker weten. We hebben zelfs een handig stappenplan SEO tekst schrijven om je te helpen. Toch hulp nodig? Dan weet je ons te vinden. 

Eens sparren over SEO?

Plan vrijblijvend een afspraak in!