VOOR ALS JE SIMPELWEG SEO-TEKSTEN NODIG HEBT!

SEO teksten laten schrijven

Je wilt SEO teksten laten schrijven voor jouw website. Geweldig idee. Want zoekmachine geoptimaliseerde teksten zijn cruciaal om hoger te komen in Google. Ze zorgen ervoor dat meer potentiële klanten op jouw website komen. Ontdek onze werkwijze en waarom je jouw SEO teksten met een gerust hart aan SEO made simple kunt overlaten.

seo teksten laten schrijven

In het kort: wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, met andere woorden: zoekmachine optimalisatie. Het doel van zoekmachine optimalisatie is om slim in te spelen op het algoritme van zoekmachines om hoger in de zoekresultaten te komen. Hoger in Google betekent meer verkeer naar je website én dus meer potentiële klanten.

Wist je dat als je stijgt van positie 2 in Google naar positie 1,
dit je gemiddeld 74,5% meer bezoekers oplevert.

Wat zijn SEO-teksten?

Het verschil tussen een “normale” teksten en een SEO-teksten is dat SEO-teksten geoptimaliseerd zijn om zo hoog mogelijk in de resultaten van online zoekmachines te komen.

Waaraan voldoet een goede SEO-tekst?

Als je SEO-teksten laat schrijven, dan doe je dat uiteraard om zo hoog mogelijk in Google te komen. Maar je wilt natuurlijk ook dat jouw website-bezoekers uiteindelijk klant worden. Daarom schrijven we SEO-teksten met zowel Google als mensen als uitgangspunt. Hoe?

Gebruik van de juiste zoekwoorden

Het belangrijkste is het gebruik van de juiste zoekwoorden. Waar zoeken jouw potentiële klanten naar? Wat voeren ze letterlijk in Google in? Met zoekwoordenonderzoek onderzoeken we welke zoekopdrachten mensen gebruiken en hoe we daarop in kunnen spelen. Vervolgens is het zaak om die zoekwoorden op de juiste plekken in jouw SEO-tekst terug te laten komen.

Goed leesbaar

Een goed leesbare tekst is van groot belang. Want we schrijven niet alleen een tekst om goed gevonden te worden in Google; jouw bezoeker moet er ook nog eens een goed gevoel aan overhouden.

Is een tekst te ingewikkeld of staan er fouten in? Dan zullen jouw bezoekers snel afhaken. Lezen op een scherm is een stuk inspannender dan lezen in een boek of folder. Daarom vermijden we bij het schrijven van SEO-teksten onnodig ingewikkelde termen. We zorgen ervoor dat zinnen niet te lang zijn en makkelijk te begrijpen zijn.

Scanbaar

De meeste mensen lezen een tekst niet van het begin tot het eind. Ze scannen de tekst totdat ze gevonden hebben wat ze zoeken. Door tussenkoppen, opsommingen en witruimtes te gebruiken is een SEO-tekst beter scanbaar.

Hoe werkt het laten schrijven van SEO-teksten?

Wil je SEO teksten laten schrijven? We helpen je graag. Daarbij doorlopen we de volgende stappen:

1. Onderwerp en zoekwoorden bepalen

Allereerst moet er een onderwerp worden gekozen. Als opdrachtgever heb je natuurlijk al een idee waar de SEO-tekst over moet gaan en voor wie jouw product of dienst is bedoeld. Misschien heb je zelfs al een paar zoekwoorden op een rijtje gezet. 

Tijdens het zoekwoordenonderzoek gaan we op zoek naar de keywords waar jouw tekst het beste op gaat scoren. Het doel is namelijk gevonden worden in Google.

Hiervoor maken we gebruik van premium SEO-tools, zoals SEMRUSH, Ahrefs en SurferSEO. We bepalen de juiste SEO-strategie voor jouw tekst. Afhankelijk van de concurrentie, zoekvolume en zoekintentie kiezen we de zoekwoorden jou helpen scoren in de zoekmachine.

2. Concurrentie analyse

De volgende stap is een analyse van de concurrentie op een bepaalde zoekterm. Dat is namelijk wat Google continu doet. Google vergelijkt verschillende websites met elkaar om te bepalen welke SEO-teksten het beste aansluiten bij het zoekwoord en de zoekintentie van mensen.

3. Tekst schrijven

Nu kunnen we de SEO-teksten schrijven. Het doel is om teksten te schrijven die:

  • fijn te lezen zijn
  • de zoekvraag beantwoorden
  • de goede ’tone of voice’ hebben; het taalgebruik past bij het publiek dat je wilt bereiken.
  • de juiste zoekwoorden op de goede plaats hebben staan.

Een groot voordeel van het laten schrijven van SEO teksten, is dat wij speciale software gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw tekst 100% SEO proof is.

4. Afstemming

Is de concepttekst klaar? Dan vragen we je om hem te controleren om er zeker van te zijn dat alles inhoudelijk klopt.

5. Publiceren

Ben je tevreden met de tekst? Dan kan hij op de website gezet worden. We kunnen dit voor je doen of we zorgen voor duidelijke instructies voor de webredacteur of websitebouwer, zodat ook de metadescription, het focus keyword, title tag en alt-teksten goed op jouw website komen te staan.

Waarom SEO teksten laten schrijven door SEO made simple?

SEO made simple is een kleinschalig SEO bureau, waar jij als klant nog echt koning bent. We vinden persoonlijk contact belangrijk en kunnen snel schakelen.

✅  Meer dan 10 jaar SEO ervaring bij grote en kleine bedrijven.

✅ We schrijven nieuwe SEO-teksten én optimaliseren bestaande webteksten.

✅ Resultaatgedreven: we kijken niet alleen naar zoekmachine optimalisatie, maar ook naar conversie optimalisatie (want meer bezoekers is leuk, maar je wilt ook dat die bezoekers uiteindelijk klant worden).

✅ We schrijven alle soorten SEO-teksten (zoals landingspagina’s, blogs, productpagina’s en categoriepagina’s).

‘SEO is simpel. Je zorgt er gewoon voor dat mensen die online zoeken jou kunnen vinden. Een betere online strategie is er niet.’

Jessica Kalisvaart, eigenaar SEO made simple

Veelgestelde vragen over SEO teksten laten schrijven

SEO teksten zijn cruciaal om goed gevonden te worden in Google. Nu is het schrijven van SEO teksten schrijven geen rocket science. In principe kan iedereen het leren. Maar het kost wel tijd. En om goed te kunnen ranken in zoekmachines is consistentie belangrijk. Kun jij consistent aan de slag met SEO? Of is het een taakje op jouw lange lijst van verantwoordelijkheden?

Als je niet consequent aan de slag kunt met SEO, dan is het slim om het (deels) uit te besteden. Het laten schrijven van de teksten is dan misschien een goede stap.

Bovendien werken we als SEO bureau met geweldige SEO-tools als SEMRUSH, Ahrefs en SurferSEO. Deze tools zorgen voor ervoor dat we heel efficient zoekwoordenonderzoek kunnen doen en SEO-teksten kunnen schrijven. Deze tools kosten alleen wel honderden euro’s per maand. Als je zelf aan de slag gaat met SEO, is het vaak lastig om die kosten te verantwoorden.

Een SEO tekstschrijver rekent afhankelijk van ervaring gemiddeld tussen € 50,- en € 150,- per uur exclusief btw. Bij SEO made simple rekenen we met een marktcomform uurtarief van € 80,- per uur exclusief btw.

We hebben 10+ jaar ervaring met het schrijven van webteksten. Bovendien werken we met tooling die ons helpt om in korte tijd goede teksten en unieke content te maken voor jouw website. Zo garanderen we een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding.

Hoe lang een tekstschrijver met een tekst bezig is, is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

  • hoe ingewikkeld het onderwerp is
  • de benodigde lengte van een tekst
  • het voorwerk dat als is gedaan(zoals, een SEO strategie, onderzoek naar zoekwoorden of bestaande teksten om mee te werken)

Wil je meer weten over onze tarieven voor een SEO tekstschrijver? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang SEO-teksten moeten zijn is afhankelijk van de SEO-teksten van je concurrenten. Een goede richtlijn voor de lengte is: minimaal zo lang als de tekst van jouw grootste concurrenten. 

Hebben je 10 grootste concurrenten in Google SEO-teksten met gemiddeld 400 woorden? Dan schrijven wij een tekst van minimaal 400 woorden. Hebben zij gemiddeld 4000 woorden? Dan schrijven wij een tekst van minimaal 4000 woorden.


Sommige SEO-tekstschrijvers rekenen vaste prijzen rekenen voor SEO-teksten van een x-aantal woorden. Het is belangrijk dat je je realiseert dat niet jouw budget voor een tekst daarin leidend moet zijn, maar ‘Wat is er nodig om hoog in Google te komen?’ Een tekst die hoog staat in Google, zorgt voor relevant verkeer naar jouw website. De investering betaalt zichzelf vanzelf terug. Een tekst die binnen budget bleef, maar die niet rankt, kost uiteindelijk alleen maar geld.

Ja, zeker weten. We hebben zelfs een handig stappenplan SEO tekst schrijven om je te helpen. Toch hulp nodig? Dan weet je ons te vinden. 

Eens sparren over SEO?

Plan vrijblijvend een afspraak in!