HET SEO BUREAU DAT SEO ECHT SIMPEL MAAKT

SEO BUREAU

Zoek je een SEO bureau om jou te helpen groeien? Wil je meer verkeer naar je website? Meer aanvragen? Meer verkopen? Wil je minder afhankelijk zijn van Google Ads of social media advertenties? SEO made simple is het SEO bureau dat SEO echt simpel maakt. We helpen jou hoger in Google te komen. 

✅ Voor meer verkeer, leads en verkopen

✅ Gratis SEO Scan

✅ Duidelijkheid over kosten

✅ All-in-one SEO pakketten

✅ Je zit nergens aan vast

SEO bureau

Waarom investeren in een gespecialiseerd SEO bureau?

SEO is een ontzettend krachtige marketingtactiek. Waarom? Omdat mensen naar Google gaan als ze op zoek zijn. Of ze nu zoeken naar een product, een bedrijf, een oplossing voor een probleem, een antwoord op een vraag, ze gaan naar Google voor het antwoord. Kijk maar naar jezelf.

68% van alle online ervaringen begint met een zoekmachine. Als jouw website inspeelt op dat zoekgedrag is de kans op nieuwe klanten groot. Zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld social media marketing, waarbij mensen niet naar iets specifieks op zoek zijn. Klinkt logisch, toch?

Wist je dat:

  • minder dan 1% van de zoekers op Google op een zoekresultaat op de tweede pagina klikt?
  • de eerste 3 resultaten in Google samen gemiddeld goed zijn voor 54% van de kliks?
  • SEO leads een gemiddelde close rate hebben van 14,6%? Voor Google Ads is dat gemiddeld 3,75%.
  • je gemiddeld 74% meer verkeer krijgt als je stijgt van plek 2 naar plek 1 in Google?
seo bureau voor organische groei

The best place to hide a dead body?
The second page of Google.

Een SEO bureau inschakelen is investeren in duurzame groei

Zoekmachine optimalisatie is een duurzame investering in je bedrijf. Want ook als je investering stopt, pluk je er de vruchten nog van. Dit in tegenstelling tot Google Ads of social media campagnes, waarbij het verkeer stopt zodra het budget op is. Wil je serieus aan de slag met SEO? Een SEO bureau helpt je kansen inzichtelijk te maken én te benutten.

Vraag vrijblijvend een gratis SEO scan aan!

Wat doet een SEO bureau?

Een SEO bureau helpt je om zoekmachines voor je te laten werken. Daarbij kijken we naar de drie pijlers van zoekmachine optimalisatie: techniek, content en autoriteit. Door hier consistent mee aan de slag te gaan, zul je stijgen in de zoekresultaten.

Techniek in orde maken

Technische SEO is gericht op de hardware van een website. Hoe is een website op gebouwd? Wat is de laadtijd van een pagina? Werkt hij ook op mobiele telefoons en tablets? Is je website veilig en betrouwbaar? Kan Google hem goed indexeren? Klopt de structuur? We bouwen geen nieuwe website voor je, maar optimaliseren waar mogelijk.

Content die werkt

Met content bedoelen we de inhoud van je website. Dus onder andere de titels, de teksten, de afbeeldingen, de interne links. Op basis van een zoekwoordenonderzoek en een concurrentie analyse optimaliseren we bestaande content en maken we nieuwe pagina’s of blogs.

Anders dan andere SEO bureau’s beperken we ons niet alleen tot het vergroten van het verkeer naar je website door hoger te ranken. Want verkeer is leuk, maar wat heb je eraan als je uiteindelijk niets verkoopt? Naast SEO optimaliseren we de conversion rate.

Hoeveel procent van jouw websitebezoekers koopt uiteindelijk iets of vraagt informatie aan? Om dit percentage te verhogen onderzoeken we de stappen die jouw toekomstige klanten moeten doorlopen. Waarom haken mensen af en wanneer? Kunnen we eventuele twijfel wegnemen? Werkt de funnel wel optimaal? En kunnen we de omzet uit het verkeer op je website verhogen met bijvoorbeeld cross-sell mogelijkheden?

Groei in autoriteit

De autoriteit is een belangrijke factor voor je positie in zoekmachines. Hiervoor kijkt Google met name naar hoe veel verwijzingen een website heeft vanuit andere websites, zoals bijvoorbeeld nieuwssites, blogs en brancheverenigingen. Dit worden backlinks genoemd.

Over het algemeen geldt: hoe meer backlinks een website heeft, hoe hoger een website staat in Google. Máár niet elke backlink is gelijk. Het gaat ook om de kwaliteit. Met linkbuilding onderzoeken we welke links bij jouw website passen en gaan we samenwerkingen aan met relevante websites om jouw autoriteit te laten groeien.

GRATIS SEO SCAN

Wil je online groeien en ben je benieuwd hoe SEO daarbij kan helpen? 
Vraag gratis en vrijblijvend een SEO Scan aan.  

✅  Analyse van de huidige techniek, content en autoriteit

✅  Concurrentie-onderzoek

✅  Concrete verbeterpunten

✅  Bellen, mailen of videobellen om de bevindingen te bespreken

Welke SEO diensten bieden we aan als SEO bureau?

SEO made simple is een full service SEO bureau. We zijn erop gebrand jouw positie in Google te verbeteren. Daarvoor zullen we doen wat nodig is. We werken onder andere aan:

Technische SEO

Alle technische aanpassingen die mogelijk zijn binnen het CMS van jouw website. Denk aan indexatie, laadsnelheid, verbeteringen aan de structuur en urls.

Lokale SEO

Zoekmachines zoals Google gebruiken locatiegegevens om relevantere  resultaten te tonen. We zorgen dat  jij ook lokaal vindbaar bent.

Keyword research

Op welke zoekwoorden wil en kun je gevonden worden? Met keyword research brengen we de kansen in kaart, zodat we de gewenste resultaten voor jou behalen. 

Concurrentie
analyse

Zoekmachines vergelijken jouw website met die van concurrenten. Door dat ook te doen, brengen we verbeterpunten en kansen in kaart.

On page SEO

On page SEO is het verbeteren van elementen op een pagina om zo die pagina hoger te laten ranken in zoekmachines. Denk aan teksten, titels, afbeeldingen en interne links.

Linkbuilding

Kwalitatieve links vanuit andere websites naar jouw website spelen een belangrijke rol in de rankings. Daarom vergroten we het aantal kwalitatieve links.

Zo gaan we voor jou als SEO bureau aan de slag

Vraag vrijblijvend een gratis SEO Scan aan. Op basis van jouw aanvraag brengen we je huidige posities in kaart, vergelijken we jouw website met de concurrentie en brengen we kansen in kaart.

We nemen contact met je op om de SEO Scan met je te bespreken. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw ambities en een SEO-aanpak die past bij jouw bedrijf. We doen een voorstel voor een passend SEO-pakket

Ga je met ons SEO bureau in zee? Dan stellen we een SEO strategie op. Hierin stellen we de volgende punten vast. Wat zijn de doelen? Hoe meten we het succes? Hoe gaan we de doelen bereiken? Wat is de planning?

Na afstemming van de strategie gaan we aan de slag om de posities van jouw website zo snel mogelijk te verbeteren.

Elke maand ontvang je van ons een rapportage met wat we hebben gedaan, wat we hebben bereikt en waar we de komende maand mee aan de slag gaan.

Veelgestelde vragen over een SEO bureau

SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel optimalisaties voor online zoekmachines. Het doel is om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen. Er zijn verschillende online zoekmachines, maar Google is met 92% marktaandeel verreweg de belangrijkste. Op smartphones is dit percentage zelfs nog hoger. Na Google volgen Bing met 3,42 % marktaandeel en Yahoo! met 1,23% .

Google is als zoekmachine dus heer en meester. Grote kans dat jouw potentiële klant via Google zoekt en daarom focust zoekmachine optimalisatie zich met name op Google. Een SEO bureau is een online marketing bureau dat bedrijven en organisaties puur en alleen helpt met zoekmachine optimalisatie.

Hier kunnen we geen eenduidig antwoord opgeven. Het ligt namelijk aan verschillende factoren, hoe lang het duurt voor je resultaten ziet in een SEO-traject. Voorbeelden zijn:

  • Heb je een nieuwe website of een bestaande?
  • Rank je al op zoekwoorden?
  • Hoe groot is jouw niche?
  • Wat is het niveau van de concurrentie?
  • Hoe intensief ga je met SEO aan de slag?

Zoekmachine optimalisatie is een marathon, geen sprint. Wil je snel meer online verkopen? Dan kun je beter kiezen voor Google Ads en social media marketing. Die geven direct resultaat. Het probleem is dan alleen dat als je stopt met advertenties, je verkeer én sales ook stoppen. Met SEO bouw je aan het fundament van jouw online bedrijf. Dat duurt langer, maar het resultaat is duurzamer. Ook als je stopt met SEO duurt het resultaat voort.

Globaal geldt het volgende:

0 tot 3 maanden:

Heb je een website die in het verleden al wat autoriteit heeft opgebouwd? Dan is het mogelijk om al in de eerste maanden resultaten te behalen op minder beconcurreerde zoekwoorden.

3 tot 6 maanden:

Binnen 3 tot 6 maanden is het mogelijk om met een relatief nieuwe website te ranken op zoekwoorden met minder concurrentie. Denk aan zoektermen die wat langer zijn of niche-specifieke termen. Heb je een bestaande website? Dan zien we ook op meer beconcurreerde zoekwoorden verbetering in de posities.

6 tot 9 maanden:

De kans is groot dat je inmiddels goed vindbaar bent op de eerste pagina van Google voor meer beconcurreerde zoekwoorden. De grootste winst zit hem in de top 3 zoekresultaten. Om die posities te bereiken is een lange adem nodig.

9 tot 18 maanden:

Heb je een nieuwe website? Om de topposities in Google te bereiken moet je langere tijd consistent werken aan je autoriteit en vindbaarheid. Na 9 tot 18 maanden zul je een duidelijke toename in verkeer zien.

De kosten voor een zoekmachine optimalisatie bureau zijn soms onduidelijk. SEO made simple maakt ook de kosten simpel. Heb je een bestaande website? Dan kun je kiezen uit drie verschillende alles-in-een SEO pakketten.

Op basis van het pakket dat je kiest, maken we een strategie specifiek voor jouw bedrijf en website. Voor elk pakket geldt een vaste prijs per maand, zodat je weet waar je aan toe bent. Bovendien zit je nergens aan vast. Je kunt elke volgende maand opzeggen als je niet tevreden bent of als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in je bedrijf.

Of jij op 1 komt met jouw website hangt van verschillende factoren af. Op sommige factoren hebben we invloed, zoals de content op de pagina, de hoeveelheid backlinks en de structuur en techniek van de website. Maar sommige facetten kunnen we niet beïnvloeden. Zoals de zoekintentie.

Wil jij bijvoorbeeld ranken op de zoekterm ‘Autoverzekering’, dan zul je zien dat de eerste resultaten als je zoekt op Autoverzekering vergelijkingswebsites zijn. Ben je een aanbieder van een autoverzekering en geen vergelijkingswebsite? Dan is het eigenlijk onmogelijk om op die term op nummer 1 te komen. Want Google heeft achterhaald dat mensen die zoeken op Autoverzekering eigenlijk op zoek zijn naar een vergelijker van autoverzekeringen.

Wat we als gespecialiseerd SEO bureau wel kunnen doen, is kijken naar relevante zoektermen waar goede posities wel mogelijk zijn. Uiteindelijk draait SEO om het vergroten van het organische verkeer op jouw website. Als dat linksom niet kan, dan regelen we dat rechtsom.

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vraag dan een gratis SEO Scan aan.

Zowel SEA als SEO zijn takken van sport in de online marketing wereld gericht op online vindbaarheid. Alleen de uitvoering is anders.

SEA (Search engine advertising)

Met SEA wordt adverteren in zoekmachines bedoeld. Met een ads campagne toont Google een advertentie van jouw website als mensen zoeken op een bepaalde term. Je betaalt per klik. Dus elke bezoeker vanuit SEA kost geld.

SEO (Search engine optimization)

SEO is erop gericht om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te komen, zodat bezoekers jouw website zonder advertenties weten te vinden. Het verkeer naar je website is gratis, al kost zoekmachine optimalisatie wel geld.

Voor- en nadelen SEA en SEO

SEA heeft als voordeel dat je gelijk resultaat hebt. Met SEA campagnes betaal je Google en je krijgt verkeer naar je website. Bij SEO duurt het langer voordat je resultaat ziet. Je moet consequent investeren in je online zichtbaarheid en autoriteit voordat je rankt in Google.

Daarentegen is het resultaat wel duurzamer. Jouw posities in de organische zoekresultaten blijven langere tijd bestaan. Ook als je (tijdelijk) stopt met SEO blijven de resultaten nog langere tijd behouden. Potentiële klanten kunnen jou nog steeds vinden. Bij SEA geldt dat als je stopt met adverteren, het verkeer ook direct stopt.

SEO is geen hoger wiskunde. Iedereen kan het leren. Sterker nog, met onze cursus en ons blog leren we je het graag. Maar dat vraagt wel tijd en energie. Tijd en energie die jij misschien liever in andere aspecten van je bedrijf steekt. Bovendien onderscheiden de beste SEO bureaus zich erin dat ze door ervaring weten wat het snelste tot het gewenste resultaat leidt. Ook investeren we continu in professionele software en tools die ons helpen SEO superefficiënt te kunnen uitvoeren.

Bij SEO made simple kies je zelf hoe we je helpen met SEO. Wil je SEO uitbesteden aan een gespecialiseerd SEO bureau met dedicated SEO experts? Kies dan voor één van onze SEO totaalpakketten. Wil je alleen hulp met content maken? Dan is een SEO tekstschrijver wat voor jou. Wil je het zelf leren. Kijk dan hier voor een SEO-cursus of ontdek onze SEO-tips.

Twijfel je of je SEO wilt uitbesteden aan een SEO bureau? Een SEO bureau heeft de volgende voordelen.

SEO experts voor jouw website

Een website waar geen verkeer op komt, levert niets op. SEO is de fundering van jouw website. De bouw van de fundering van een huis laat je toch ook over aan de professional? We gebruiken professionele tools, zoals SEMRUSH en Ahrefs, die ons helpen jouw website hoger in Google te krijgen.

Consistentie is de sleutel tot succes

Kun je zelf echt consistent met SEO aan de slag? Want dat is nodig om echt slagen te maken met SEO. Wij werken met vaste pakketten waarbij we elke maand weer werken aan jouw SEO, zodat jouw online zichtbaarheid en autoriteit groeit. Met meer bezoekers, leads en sales tot gevolg.

Meer dan zoekmachine optimalisatie

We werken niet alleen aan zoekmachine optimalisatie, maar ook aan conversie optimalisatie. Want we willen uiteindelijk niet alleen meer bezoekers, maar ook meer leads en verkopen. We onderzoeken hoeveel procent van de bezoekers uiteindelijk iets koopt. Vervolgens kijken we hoe we dit percentage kunnen verhogen.

Hoe? We onderzoeken alle stappen die jouw toekomstige klanten moeten doorlopen. Waarom haken mensen af en wanneer? Kunnen we eventuele twijfel wegnemen? Werk technisch alles wel optimaal? En kunnen we de omzet uit het verkeer op je website verhogen met bijvoorbeeld cross-sell mogelijkheden?

Meer weten? Neem contact met ons op!

Online marketing is het hele werkveld voor online zichtbaarheid. Online marketing omvat naast SEO ook advertising, social media marketing en bijvoorbeeld PR. We geloven dat wij als gespecialiseerd SEO bureau betere resultaten kunnen behalen met SEO dan een bureau waar alle online marketing disciplines samen zijn gebracht. Daarom specialiseren we ons in online vindbaarheid via organische zoekresultaten.

Of we het beste SEO bureau voor jou zijn, moet je zelf maar beoordelen. SEO made simple staat voor:

✅ Full service SEO bureau voor organische groei

✅ Voor meer verkeer, leads en verkopen

✅ Gratis SEO Scan

✅ All-in-one SEO pakketten

✅ Maandelijks opzegbaar

✅ Duidelijkheid over kosten

✅ Resultaatgericht zoekmachine optimalisatie bureau

✅ Maandelijkse rapportage

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis SEO scan aan.

GRATIS SEO SCAN

Wil je online groeien en ben je benieuwd hoe SEO daarbij kan helpen? 
Vraag gratis en vrijblijvend een SEO Scan aan.  

✅  Analyse van de huidige techniek, content en autoriteit

✅  Concurrentie-onderzoek

✅  Concrete verbeterpunten

✅  Bellen, mailen of videobellen om de bevindingen te bespreken